Het secretariaat op afstand, een efficiënte oplossing volgens 80% van de artsen

toubipbip_sur_mesure_doctor_children

Een goede secretaresse vinden vergt tijd. Tijd die u als arts liever zou besteden aan uw patiënten. Bovendien kost een medewerker een stuk meer dan enkel zijn loon. Een secretaresse heeft een eigen plaats nodig op uw praktijk. En dikwijls moet u ook in een telefooncentrale investeren …

Tegelijk heeft u, of uw groepspraktijk, niet altijd voldoende werk om een assistent of secretaresse aan te werven, zelfs niet parttime.

Deze obstakels zorgen ervoor dat veel artsen vandaag jongleren met consultaties, telefoongesprekken en agenda’s. Een vermoeiende klus.

Toch bestaan er meerdere oplossingen die de administratie van uw praktijk veel makkelijker maken:

  • Gebruik een online agenda waarin ook patiënten zelf afspraken kunnen vastleggen
  • Start een gedeelde praktijk en “deel” een assistent
  • Doe beroep op een freelance assistent
  • Doe beroep op een extern medisch secretariaat, dat gespecialiseerd is in het volledige beheer van uw agenda en telefoonoproepen

Telesecretariaten doken voor het eerst in de jaren 80 op, en maken vandaag de dag volop gebruik van internet en de nieuwste technologieën. Hierdoor moet u niet langer fysiek aanwezig zijn op uw praktijk om uw agenda te raadplegen of de telefoon te beantwoorden. In de Verenigde Staten, die vooruit lopen op vlak van telesecretariaten, schat meer dan 80% van de artsen dat ze dankzij hun telesecretariaat efficiënter werken en meer tijd hebben voor hun patiënten.

team_toubipbip_secretary

Buiten meer efficiëntie zorgt een gespecialiseerd extern secretariaat ook voor een financieel voordeel in vergelijk met de kost van een medewerker. U heeft geen loonkosten, u moet geen opleidingen bekostigen, enzovoort. Daarnaast hoeft u ook niet in extra materieel te investeren: bureau, pc, telefooncentrale … Dankzij een telesecretariaat kan u er zonder. En tot slot is het ook een groot voordeel dat u enkel betaalt voor effectief uitgevoerd werk.

 

Een externe partner kan eveneens handig zijn voor artsen die al een secretaresse in dienst hebben. U kan beroep doen op hun medische secretaresses als uw medewerker enkele uren of dagen niet kan komen werken. Ook interimformules behoren tot de mogelijkheden voor vervangingen tijdens vakantie- of ziekteperiodes.

Door deze taken aan een telefonisch secretariaat over te laten, maakt u meer tijd vrij voor uw patiënten, uw familie en uzelf. U oefent uw beroep uit, uw secretariaat regelt de rest.